Oorlogsbeurs in Veteranencentrum Ouwestomp.
Volledig scherm
Oorlogsbeurs in Veteranencentrum Ouwestomp. © Hettie van de Ven

Betaalbare huur of subsidie voor veteranen Ouwestomp Den Bosch

DEN BOSCH - Veteranencentrum Ouwestomp kan de komende jaren in de accommodatie van de voormalige voetbalclub RKJVV in Den Bosch blijven zitten, maar de vraag is nog steeds wat de huurprijs moet worden. De gemeenteraad wil een betaalbare prijs en desnoods een subsidie. 

Wethouder Roy Geers kan nu met die duidelijke boodschap aan de gang, maar moet wél tempo maken omdat het volgens Pieter Paul Slikker van de PvdA ‘al tragisch lang duurt’. 

Woningen en camperplaats

Gemeente en Ouwestomp zijn al ruim twee jaar bezig over de toekomst van het centrum voor onder meer de opvang en begeleiding van veteranen met een Posttraumatische Stress-stoornis. De gemeenteraad besloot dinsdagavond dat Ouwestomp kan blijven zitten en dat op het terrein méér tijdelijke woningen én een camperplaats kunnen komen.

Opknappen geen noodzaak

Rest wel de vraag wat de stichting in de toekomst aan huur moet betalen. Wethouder Geers is er een voorstander van om het pand eerst te verduurzamen en vervolgens een kostendekkende huur aan Ouwestomp te vragen. De politieke partijen zien de noodzaak van het verduurzamen van de accommodatie niet en vinden een kostendekkende huur ‘een breed begrip’. 

Subsidie

Als het werk van Ouwestomp belangrijk is, moet daar naar gehandeld worden, is de mening van de raad. Dus een betaalbare huur, die desnoods met een subsidie verrekend kan worden.