Lijnbus 6 richting Empel strandde op de Van Berckelstraat in Den Bosch na een aanrijding met de wegversmalling.
Volledig scherm
Lijnbus 6 richting Empel strandde op de Van Berckelstraat in Den Bosch na een aanrijding met de wegversmalling. © BD / Sandra Bats

Betonblokken op gisteren afgezette Van Berckelstraat in Den Bosch vergen slachtoffer: bus strandt

DEN BOSCH - De wegafzetting op de Van Berckelstraat in Den Bosch heeft woensdag een eerste ‘slachtoffer’ geëist. Een lijnbus - die ‘te gast’ is in de straat - is tegen twee betonblokken gereden en gestrand. 

 1. Van Berckelstraat dicht voor auto’s: ‘Meer dan twintig jaar op gewacht, maar de gemeente is ook dom’
  PREMIUM

  Van Berckel­straat dicht voor auto’s: ‘Meer dan twintig jaar op gewacht, maar de gemeente is ook dom’

  DEN BOSCH - ,,Het is even wennen’’, zegt verkeersregelaar Johan tegen een automobilist die vanaf de Bossche Jan de la Barlaan naar de Van Berckelstraat wil rijden. De verkeersregelaars houden auto’s tegen waarvan de bestuurders ondanks de borden denken dat ze door de Van Berckelstraat mogen rijden. Maar dat is verboden. ,,Hier heb ik al meer dan twintig jaar op gewacht’’, zegt een straatbewoonster.
 2. Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max
  PREMIUM

  Tegenwind voor turbines in polder, voor Rosmalens Belang is 16 windmolens in gehele gemeente de max

  DEN BOSCH - De coalitiepartijen in de Bossche gemeenteraad hebben de komende twee weken nog wel wat te bespreken over een groot windmolenpark in de Rosmalense en Nulandse Polder. Waar D66 en GroenLinks geen enkele moeite hebben om in de polder maximaal 25 turbines te plaatsen, zijn VVD, CDA en Rosmalens Belang gereserveerder. Voor Rosmalens Belang is 16 molens in de gehele gemeente het maximum, dus niet alleen in de polder. ,,De wind is te gast‘’’, benadrukte Guido Smeets nog maar eens.