Volledig scherm
© Miranda van Houtum

Beveiliger achtervolgt koperdief door 'spookwijk' in Vught: 'Hij had mij niet verwacht’

VUGHT - In de afgesloten ‘spookwijk’ Grote Zeeheldenbuurt in Vught is zondag een koperdief aangehouden. De dief werd betrapt door een beveiliger. ,,Hij kwam opeens aanlopen met tassen vol koper en had niet verwacht mij tegen te komen”, vertelt de beveiliger tegen het Brabants Dagblad.

De beveiliger was in de wijk aanwezig omdat er in de nacht van zaterdag op zondag koperdiefstal was gepleegd. Er werd niemand aangehouden. ,,Ik ben later in de ochtend in privékleding weer teruggegaan. Ik trof in een schuurtje een tas met koper aan die er afgelopen nacht nog niet stond.”

Om de dief op heterdaad te betrappen bleef de beveiliger in de buurt van het schuurtje staan. Dat bleek een goede zet. ,,Op een gegeven moment kwam er een oudere man met een paar tassen in zijn handen aanlopen. Dat was verdacht, want niemand mag op last van de politie in deze wijk komen.”

Overgave

Toen de man de beveiliger zag staan, keerde hij om en rende weg. Hierop ontstond er een achtervolging. ,,Ik rende samen iemand anders achter de dief aan. Twee straten verderop haalden wij hem in en gaf hij zich over.” De oudere man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. ,,We moesten er bovenop zitten om hem in bedwang te houden. Gelukkig was de politie vrij snel ter plaatse en konden we hem overdragen.”

Woonstichting Woonwijze besloot vorige maand de buurt met hekwerken af te sluiten. De leegstaande wijk is daardoor niet meer toegankelijk voor onbevoegden. In afwachting van de sloophamer staan in de Maarten Trompstraat, Piet Heinstraat en Michiel de Ruyterweg al enige tijd 78 huurwoningen leeg.