Bewoner gewond bij uitslaande brand in Jheronimustoren Den Bosch

VideoDEN BOSCH - In een woning van de Jheronimustoren aan de Hofvijver in Den Bosch is zondagochtend iets voor 9.00 uur brand uitgebroken. De bewoner raakte daarbij gewond. De woning is uitgebrand en andere appartementen liepen vooral waterschade op.

Het gaat om een woning op de hoek, op de 23e verdieping. Dat is de één-na-hoogste etage. Meerdere brandweerwagens rukten uit. Ook een ambulance kwam ter plaatse. Officier van Dienst van de brandweer Wim Janssen vertelt dat de gewonde bewoner het had over het feit dat de brand bij zijn salontafel zou zijn begonnen. Maar zekerheid daarover heeft Janssen nog niet.

  1. ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’
    PREMIUM

    ‘Ben ik mijn rijbewijs kwijt als een lampje van de auto stuk is?’

    DEN BOSCH - De Bosschenaar (20) draait er niet omheen als hij terecht staat bij politierechter Vermeulen. Hij vertelt over het maken van ‘een hele domme keuze’. En daar heeft hij ‘veel spijt’ van. De Bosschenaar werd begin vorig jaar in Rosmalen betrapt tijdens het autorijden zonder rijbewijs. Hij bleek ook onder invloed te zijn van alcohol en drugs. ,,Ik had geblowd en gedronken’’, geeft de Bosschenaar direct toe.