Moestuin met op de achtergrond de Amazones. Een aantal bewoners maakt bezwaar tegen nieuwbouw aan de overkant van de IJzeren Vrouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Moestuin met op de achtergrond de Amazones. Een aantal bewoners maakt bezwaar tegen nieuwbouw aan de overkant van de IJzeren Vrouw. © Marc Bolsius

Bewoners Amazones tegen nieuwbouw bij IJzeren Vrouw: ‘Er is geen enkel parkgevoel meer’

DEN BOSCH - ,,Durf alsjeblieft een historisch besluit te nemen en laat deze groene diamant blijvend stralen.’’  Bewoners van een van de drie torenflats (Amazones) aan de Bossche Monseigneur Diepenstraat vragen dat aan de gemeente(raad). Met een petitie maken zij bezwaar tegen de drie woontorens die zijn gepland in het Prins Hendrikpark aan de andere kant van de IJzeren Vrouw.

 1. Man smijt met verkeersborden waar agent bij is: ‘Hij heeft niet voor niets psychiatrische hulp’
  PREMIUM
  RECHTSZAAK

  Man smijt met verkeers­bor­den waar agent bij is: ‘Hij heeft niet voor niets psychiatri­sche hulp’

  DEN BOSCH - Smijten met verkeersborden. Dat kun je beter niet doen. Zeker niet als er een agent in de buurt is. Maar volgens de ouders van een Gestelaar (32) is er een opvallende verklaring voor wat hun zoon deed op de Bossche Margarethalaan. Hij lijdt aan het syndroom van Asperger. Houden de officier van justitie Van Vonderen en kantonrechter Bernsen rekening met deze vorm van autisme?
 2. Met een zelftest naar school? Bossche studenten staan er (nog) niet om te springen
  PREMIUM

  Met een zelftest naar school? Bossche studenten staan er (nog) niet om te springen

  DEN BOSCH - Door middel van digitaal begeleide zelftesten weer veilig naar school. De Avans Hogeschool, HAS Hogeschool en het Koning Willem I College (KW1C) boden studenten en docenten de afgelopen vier weken die mogelijkheid. De testbereidheid was echter laag. Voor het vervolg van de pilot gaan de onderzoekers kijken of er kan worden gewerkt met coronavrije bubbels, langer onderwijs op locatie en andere beloningen.
 1. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

 2. Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'
  Play

  Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'