Jessica van Esdonk, kok bij Restaurant ff Swanjéé in de Hinthamerstraat overhandigt bestelde maaltijden aan bedieningsmedewerker Wouter Rip
Volledig scherm
PREMIUM
Jessica van Esdonk, kok bij Restaurant ff Swanjéé in de Hinthamerstraat overhandigt bestelde maaltijden aan bedieningsmedewerker Wouter Rip © Olaf Smit

Bezorgen is doekje voor het bloeden voor Bossche restaurants in crisistijd

DEN BOSCH - Bossche horeca-ondernemers sloegen meteen aan het bezorgen of openden een afhaalloket toen ze hoorden dat ze door het coronavirus de deuren moesten sluiten. Maar het blijkt niet meer dan een doekje voor het bloeden en ondertussen wachten zaken gespannen af wanneer ze weer ‘gewoon’ open kunnen.

 17.500 flyers ploften de afgelopen dagen op deurmatten in Rosmalen, Kruisstraat en de Hintham om nog maar eens onder de aandacht te brengen dat er eten afgehaald kon worden bij Brasserie Fleurie, 't Vosje, Eetcafé De Likkepot en De Eetbar aan plein De Driesprong in Rosmalen. ,,Bij de andere drie zaken kon dat al, maar wij doen dat pas sinds de coronacrisis", geeft William Fabrie aan namens Brasserie Fleurie. Hij nam de zaak begin januari over en heeft nu dus te maken met de coronacrisis. ,,Slechte timing", lacht Fabrie als een boer met kiespijn. Heel veel levert het afhalen tot nu toe niet op, moet hij erkennen.