Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Binnenkort weer vrij parkeren in Den Bosch West

Er is geen draagvlak voor het invoeren van een regeling met parkeervergunningen in West, zo blijkt uit een enquête in de wijk. En dus kan iedereen daar binnenkort weer vrij parkeren, ook al leidde dat in het verleden juist tot overlast.

De parkeerdruk in de wijken Schutskamp en Kruiskamp is al jaren hoog. De wijkraad Den Bosch-West was het in 2014 zo beu, dat ze om maatregelen vroeg bij de gemeente. De parkeerdruk werd zo hoog in de wijk doordat personeel van het JBZ-ziekenhuis daar gratis parkeerde, om zo het betaald parkeren bij het ziekenhuis te omzeilen.

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”