Bussen rijden in de scherpe bocht in de ovonde de stenen randen kapot.
Volledig scherm
Bussen rijden in de scherpe bocht in de ovonde de stenen randen kapot. © Paul Roovers/BD

Bosch Julianaplein moet nu al even op de schop

DEN BOSCH De bussen en auto's  rijden er nog  niet zo lang maar het Julianaplein vlakbij het centraal station moet alweer op de schop. Niet heel het plein gelukkig, maar een  deel op de ovonde waar bussen de keien kapot rijden. 

Het gaat volgens een woordvoerster van de gemeente over een zogenoemde ‘rammelstrook’.  ,,Een strook met ribbels die een waarschuwende of verkeersremmende functie hebben.”

Nou echte ribbels zijn het niet zo leert een nadere bestudering, maar de term rammelstrook lijkt wel helemaal op zijn plaats: want er liggen inderdaad heel wat stenen los. Die kunnen dus niet tegen de zware bussen die daar precies een scherpe bocht moeten maken. ,,Hierdoor is schade ontstaan en verzakt het straatwerk ter plekke. De bestaande losse elementen worden vervangen door gewapend beton.”

Het is maar een smalle strook, maar voor de herstelwerkzaamheden moet wel het hele plein worden afgesloten voor doorgaand verkeer. In overleg met vervoersmaatschappij Arriva is afgesproken om dat 's avonds en 's nachts te doen. Vanaf 20.00 uur wordt er op 6 april gewerkt waardoor ook de busregeling niet te veel wordt verstoord. Op 7 april in de ochtend is het plein weer open voor het verkeer.

Duidelijk is te zien dat talloze stenen los liggen. Er wordt nu gewapend beton aangebracht.
Volledig scherm
Duidelijk is te zien dat talloze stenen los liggen. Er wordt nu gewapend beton aangebracht. © Paul Roovers/BD