Volledig scherm
Zangeres/ actrice Dimphy van der Velden werd zaterdagmiddag onderscheiden met de Revèrénce in de orde van de kiet in het Theater aan de Parade in Den Bosch © K Vdzandt

Bosch theater onderscheidt Dimphy van der Velden

DEN BOSCH - Dimphy van der Velden, zangeres en actrice in tal van Oeteldonkse producties, is zaterdagmiddag onderscheiden met de Rév/erence in de orde van de kiet van het Hoftheater der Amadeiro’s, zoals het Theater aan de Parade in de aanloop en tijdens carnaval wordt genoemd. De onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan personen die zich verdienstelijk maken voor Oeteldonk in het algemeen en het Bossche Theater in het bijzonder. 

Van der Velden bleek zaterdagmiddag blij verrast met de onderscheiding, tijdens de presentatie van het carnavalsprogramma voor 2019 van het Bossche theater. ,,Er was mij gevraagd om een paar liedjes te zingen. Ik wist absoluut niet dat ik onderscheiden zou gaan worden. Maar ik ben er wel heel blij mee hoor. Want het is toch een mooie blijk van waardering”, liet ze na afloop weten. ,,Dimphy heeft die onderscheiding ten volle verdiend”, liet Esther van Bilsen van het Theater tijdens de uitreiking weten. . ,,Want ze stond de afgelopen jaren met veel succes als deelneemster van bijna elke Oeteldonkse productie op het podium van ons Theater. Steeds wist zij het publiek te boeien met liedjes en humoristische sketchjes.”

Het programma van het Hoftheater in de aanloop en tijdens carnaval 2019 bleek exact hetzelfde als de voorgaande jaren Dus met drukbezochte opwarmers als het Grand Gala du Kwèk, het carnavalsconcert van de Heineken Fanfare, De Veurpruuver, het Oetelkonzert , het Bambergers 55 plus carnaval en de Blauwen Aovond en met carnaval onder meer Het Open hof en het Vruugkwèkkerskonzert. ,,,Gezien de opkomst zijn onze bezoekers tevreden met deze vertrouwde programmering”,stelde Van Bilsen tijdens de presentatie vast.