Volledig scherm
Juryvoorzitter Soenil Bhadur (links). © Marc Bolsius

Bossche Bourgondische Award voor restaurant 0&0 in St. Willebrord

DEN BOSCH - Restaurant O&O in St. Willebrord is maandag in Den Bosch de Bourgondische Award toegekend. Deze onderscheiding vervangt de verkiezing van een Bourgondiër van het jaar die sinds 2003 werd gehouden door het bestuur van het Bossche culinaire evenement Bourgondisch ’s-Hertogenbosch. 

De jury bestaande uit Bob Hutten (Hutten exclusieve catering), Soenil Bahadoer (Meesterkok van  Restaurant De Lindehof **) en Hans Steenbergen, Hoofdredacteur Food Inspiration) heeft restaurant O&O bekroond vanwege  het thema ‘innovatie’. Elk jaar zal de award een ander thema hebben. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘innovatie’.

Volgens de jury is de familie Tsang een van de vaandeldragers van de vernieuwing van de oriëntaalse keuken. In 1982 gestart met restaurant Nieuw Hong Kong in St Willebrord; in 1990 verhuisd naar een grotere locatie aan de Dorpsstraat.

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”