Volledig scherm
Remy Evers © copyright Marc Bolsius

Bossche cabaretier Remy Evers wint Cameretten Festival

DEN BOSCH - De Bossche cabaretier Remy Evers heeft zaterdagavond de juryprijs van het Rotterdamse Cameretten Festival gewonnen. 

De finale was in het oude Luxor Theater en was het slotstuk van de 54e editie van het vier dagen lang durende festival. Tobi Kooiman en Henk Overdijk waren de overige finalisten. Kooiman won de publieksprijs.

Sympathieke loser

De jury, onder leiding van juryvoorzitter Rob van Wijk, noemt Evers volgens het ANP een groot acteertalent met een goed gevoel voor timing. ,,Hier staat een sympathieke loser die de aandacht trekt met zijn ongewone manier van campagne voeren. Evers wil namelijk Prins Carnaval worden om zijn overleden vader - ook ooit Prins Carnaval - te eren.”

De drie finalisten staan vanaf volgende week zaterdag tot en met eind mei volgend jaar in meer dan 60 theaters en drie poppodia door heel Nederland tijdens een zogenoemd finalistentournee. Eerder wonnen onder anderen Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Brigitte Kaandorp, Ronald Goedemondt, Daniel Arends en Patrick Laureij de juryprijs. Vorig jaar mocht Chris Verlaan deze prijs in ontvangst nemen.

  1. Supportersbus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’
    PREMIUM

    Supporters­bus FC Den Bosch bij ‘kansloze actie’ gestopt onderweg naar NAC na tip over 'flink coke snuiven’

    DEN BOSCH/BREDA - Een bus vol met FC Den Bosch-supporters is vrijdag op weg naar de wedstrijd tegen NAC in Breda stopgezet door de politie en naar het politiebureau gebracht voor controle. De politie vermoedde na een tip dat de harde kern van plan was ‘flink drugs te gaan gebruiken tijdens de wedstrijd’. Maar tijdens het fouilleren van de groep - in het cellencomplex - bleek dat bijna niemand iets op zak had.