Volledig scherm
Goudsmid Bas Verdonk werkte samen met Marco Borsato aan de armband voor WarChild. © Ron Eskens

Bossche goudsmid ontwerpt armband voor WarChild met Marco Borsato

DEN BOSCH - De Bossche goudsmid Bas Verdonk heeft gisteren samen met Marco Borsato een armband gelanceerd. De opbrengt gaat in zijn geheel naar WarChild, het goede doel waar Borsato ambassadeur voor is. Verdonk en Borsato kennen elkaar al langer en zijn ook bevriend. Samen bedachten ze deze ‘WarChild-Bracelet’. 

Verdonk was meteen laaiend enthousiast: ,,De armband is geschakeld. En vertelt echt het verhaal van kinderen in oorlog.” Het gaat om een sieraad van zilver en metaal. En dat laatste geeft het meteen een extra lading. ,,We gebruiken staal dat onderdeel is geweest van wapens. Maar nu het is omgesmolten dragen de schakels juist bij aan steun voor kinderen in oorlog.” 

De armband is vanaf half november te koop. Zo’n tweehonderd juweliers in Nederland en België doen belangeloos mee. Verdonk: ,,Niemand verdient er iets aan, de inkoopprijs staat gelijk aan de verkoopprijs.” Die is trouwens 129 euro. Bedels gaan 59 euro kosten. En daarvan zullen er steeds nieuwe komen. De eerste is ontworpen door Borsato, volgens Verdonk hebben diverse andere bekende Nederlanders inmiddels ook toegezegd mee te willen doen.

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”