Ufuk Kâhya, winnaar van de Politieke Kletsavond in 2019 verdedigt zijn titel.
Volledig scherm
Ufuk Kâhya, winnaar van de Politieke Kletsavond in 2019 verdedigt zijn titel. © Peter van Gogh

Bossche klets door Bossche politici

DEN BOSCH - Elkaar op de hak nemen, zelfspot en een wel heel andere kijk op het reilen en zeilen in de Bossche politiek.  Op de 32ste politieke Kletsavond op dinsdag 4 februari verdedigt wethouder Ufuk Kâhya zijn titel. 

Met de dossiers van vertrekkend gemeentesecretaris Irma Woestenberg in de hand kwam Groenlinks-wethouder Ufuk Kâhya  vorig jaar op de proppen. Daarin stonden onder meer opmerkingen over de kleding van collega-wethouder Huib van Olden, maar ook over hemzelf, zijn afkomst en die eeuwige, groene fiets op zijn revers.

Meervoudig winnaar Pieter Paul Slikker van de PvdA.
Volledig scherm
Meervoudig winnaar Pieter Paul Slikker van de PvdA. © Marc Bolsius

 ,,Een beetje een Turk rijdt toch niet op een fiets, maar in een Mercedes?”, vroeg hij zich af. Kâhya won er tijdens zijn debuut de wisseltrofee mee.

Voor het eerst doet De Bossche Groenen aan de Politieke Klets mee, Rianneke Mees zal voor het eerst op het kleine podium staan. Olaf Thelissen (CDA), meervoudig winnaar Pieter Paul Slikker (PvdA), Joep Gersjes (Lokaal gestemd), Daan Peters (D66) en Sjef van Creij (Gewoon ge-DREVEN) doen opnieuw mee. De VVD wil zijn kletser nog geheim houden, vorig jaar stond Mikhael Hack op het podium. 

In de jury zitten burgemeester Jack Mikkers, burgemeester Peer van den Muggenheuvel van Oeteldonk en organisator Fleur Imming. De avond begint om 19.11 uur.