Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Bosschenaar over verwondingen na val uit raam: ‘Hij is als een beest tekeer gegaan’’

DEN BOSCH - ,,Hij is als een beest te keer gegaan.’’ Dat zei een Bosschenaar (48) dinsdag tijdens een zitting bij het gerechtshof in Den Bosch over een dakloze man (58). Deze man zou de Bosschenaar drie jaar geleden zwaar hebben mishandeld nadat deze uit het raam was gevallen van een huis in de Bossche binnenstad. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 15 maanden celstraf waarvan 7 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

Het OM ging in hoger beroep nadat de dakloze man vorig jaar door de rechtbank werd vrijgesproken van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Volgens de rechtbank was er genoeg bewijs dat het slachtoffer werd geschopt en geslagen met een kandelaar. Maar het letsel (onder meer een klaplong en meerdere ribbreuken) zou ook kunnen zijn veroorzaakt door de val uit het raam.

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.