Volledig scherm
Bourgondisch 's-Hertogenbosch. © Marc Bolsius

Bourgondisch 's-Hertogenbosch trakteert minima op lunch

DEN BOSCH - In samenwerking met Quiet Den Bosch stelt stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch komend weekend lunches beschikbaar aan minima-huishoudens (zogenaamde members). Vorig jaar schotelde de organisatie minima ook gratis maaltijden voor. 

Dit jaar start Bourgondisch 's-Hertogenbosch met luncharrangementen (zaterdag en zondag) van 25 euro waarvan het voordeel ruim 10 euro zou zijn. Voor 50 personen zijn de lunches gratis.

Boelgondisch

Quiet is komend weekend ook betrokken bij Boelgondisch, een eetevenement in Bazaar Boel (Hinthamereinde) waar mensen die leven op of onder de armoedegrens een voor- hoofd- en nagerecht aangeboden krijgen.  

Het idee voor Boelgondisch komt uit de koker van Sylvana De Backer-Leuwol, die onder de naam SylSoulFood in het pand van Boel kookt voor mensen met een voedselbeperking, bijvoorbeeld een allergie.

  1. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
    video

    Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

    VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.