De asfaltcentrale van Heijmans in Den Bosch.
Volledig scherm
De asfaltcentrale van Heijmans in Den Bosch. © Nils van Houts


Heijmans en BAM mogen asfaltcentrale samenvoegen

DEN BOSCH/ROSMALEN - Bouwbedrijven Heijmans en BAM mogen hun asfaltcentrales samenvoegen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft toestemming verleend voor het nieuwe asfaltbedrijf.

 De komende tijd werken de bedrijven de plannen hiervoor verder uit. De wens voor samenvoeging dateert al van 2018. De ACM heeft onderzocht of er voldoende concurrentie overblijft, met name in de regio's Helmond en Stein. Dat is volgens de ACM het geval.

Heijmans en BAM exploiteren momenteel elk afzonderlijk een aantal asfaltcentrales. In het nieuwe  bedrijf worden kennis en investeringen op het gebied van asfaltproductie gebundeld. De bedrijven willen de productie verder verduurzamen en de efficiency verhogen.

Het nieuwe asfaltbedrijf werkt niet alleen voor Heijmans en BAM werken, maar ook voor derden. De  jaaromzet wordt geschat op 90 miljoen euro

  1. Niet 'hakken' maar meestuiteren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    Niet 'hakken' maar meestuite­ren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    DEN BOSCH - Vanwege de coronacrisis heeft organisator Art of Dance de 25ste editie van de Masters of Hardcore, die aanvankelijk voor zondagnacht in de Brabanthallen stond gepland, (voorlopig) verschoven naar zaterdag 5 september. Om de vele duizenden hardcorefans een hart onder de riem te steken, vond ter plekke wel de Hardcore Therapy Livestream plaats. Uiteraard zonder publiek, maar mét vijf toonaangevende artiesten die allen in hun uppie uit hun plaat gingen.