Volledig scherm
PREMIUM
Tequila shotjes. © ANP


Met twee halve liters bier en vier tequila shots achter het stuur tegen meisje rijden

DEN BOSCH - ,,Het was erger afgelopen als het meisje een halve meter meer opzij had gestaan.’’ Dat zegt de officier van justitie tegen een 39-jarige Bossche automobilist. De man stond woensdag terecht omdat hij in juli vorig jaar onder invloed van alcohol in zijn woonplaats achteruitrijdend tegen de heup van een meisje was gebotst.

,,Volgens getuigen reed u met een hoog toerental slingerend tegen het verkeer in’’, zegt de officier. Daar reageert de man niet op. Dat doet hij wel als hij politierechter Van de Ven zegt dat hij er niets van gelooft dat de man bij zijn aanhouding zei dat hij twee halve liter flessen bier en vier tequila shots achter zijn kiezen had.

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.