Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Brabants Babbelmoment bestrijdt eenzaamheid; en Bossche Crew Against Corona doet nog meer

DEN BOSCH - Een Brabants Babbelmoment aan de telefoon, boodschappen halen en brengen, hond uitlaten en post wegbrengen. Daar zorgen ruim tachtig vrijwilligers voor die samen het Bossche burgerinitiatief Crew Against Corona vormen. 

Crew Against Corona werd zo’n twee weken gestart door Bosschenaren Afi de Haan Oubaibra en Cécile Cremer. Het begon allemaal met een Facebookbericht van De Haan. ,,Zo’n twee weken geleden was ik met drie vriendinnen briefjes in brievenbussen aan het doen met de vraag of mensen hulp nodig hadden. Ik plaatste daarover een bericht op Facebook en kreeg veel enthousiaste reacties, waarop Cécile en ik besloten onze krachten te bundelen en die zelfde dag nog Crew Against Corona op te zetten.”

Kwetsbare kinderen

Tientallen vrijwilligers hebben inmiddels boodschappen gedaan waarbij wordt samengewerkt met Farent, Bij Katrien en buurtvereniging de Helftheuvel. Vrijwilligers kunnen ook worden gekoppeld aan eenzame mensen voor een Brabants Babbelmomentje aan de telefoon. ,,Er zijn een aantal vrijwilligers die wekelijks bellen met mensen. Sommigen worden zelfs door twee vrijwilligers gebeld. We zijn nu bezig om zelf actief ouderen te benaderen”, aldus coördinator Fenna. 

Vrijwilligers en scholen zetten zich in voor brieven, kaartjes en tekeningen. Het gaat om zo’n 400 brieven waarvan een aantal is bestemd voor verzorgingstehuizen. Crew Against Corona heeft contact met Quiet, een organisatie die zich inzet voor Bosschenaren die leven in armoede. Ook zijn kaarten gemaakt voor  kwetsbare kinderen (tussen 6 en 13 jaar) in verblijven in een instelling voor jeugdzorg.