Volledig scherm
PREMIUM
Ad (Adriaan) van Liere, beter bekend als Puck. © copyright Marc Bolsius

Britse kogels doorkruisen een voetbaldroom

Bevrijding 75 jaarDEN BOSCH/VLIJMEN - Talentrijk, ambitieus en astrant zijn ze, de voetballers die tijdens de oorlogsjaren tot bloei komen bij BVV. In 1948 bereiken ze hun hoogtepunt: landskampioen! Liefst zes spelers van de Bossche club halen het Nederlands elftal. Ad – ‘Puck’ – van Liere, een van de grootste talenten, was dat niet gegund.

Maria Hemelvaart is op 15 augustus 1944 nog een rooms-katholieke (vrije) feestdag als even buiten Den Bosch, bij Vlijmen, om 12.25 uur een trein wordt beschoten. Snel raakt bekend dat daarbij een dodelijk slachtoffer is gevallen. ‘Het is de Puck’, gonst het door de stad. Puck van Liere, de reserveaanvoerder van BVV, 23 jaar pas, is als leerling-machinist op de trein dodelijk getroffen door de kogelregen uit twee Britse Spit­fires.

  1. Advocaat Pieter van der Kruijs over vrijlaten verdachten groepsverkrachting: ‘Dit is ongelooflijk’
    PREMIUM

    Advocaat Pieter van der Kruijs over vrijlaten verdachten groepsver­krach­ting: ‘Dit is ongeloof­lijk’

    DEN BOSCH - ,,Ongelooflijk’’, zegt de Bossche advocaat Pieter van der Kruijs over het in vrijheid stellen van acht Bossche jongeren die vorige week dinsdag werden aangehouden voor groepsverkrachting. De politie verrichtte de aanhoudingen vorige week dinsdag na meldingen door drie minderjarige Bossche meisjes over groepsverkrachtingen in een pand op Orthen in Den Bosch.