Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende buurtbewoners vinden een brug op de locatie Sparrendaalseweg een slecht idee. Vlnr Rien Bijnen, Coen Peijnenburg, Erin Slippens, Ton Pijnenburg, Dries Lieste, Tara, Joep en Noor Slippens. © copyright Marc Bolsius

Buurt valt uiteen door ruzie over locatie N65-viaduct

VUGHT - Al moet hij vechten tot aan het hoogste rechtsorgaan, de gigantische brug die Vught voor zijn woning aan de Helvoirtseweg heeft gepland, komt er wat Joep Slippens en zijn vrouw Tara betreft niet. Ze zijn een petitie gestart. Diverse buurtbewoners, waaronder zijn buurman - die net over de gemeentegrens in Helvoirt woont -  hebben al getekend. Er is echter óók een (kleinere) groep die de brug wél wil. 

Ze wonen tegenover elkaar en konden tot enkele maanden geleden nog prima door één deur maar dat is verleden tijd. De bewoners die aan de N65 wonen ter hoogte van de Kruishoeveweg zijn opgesplitst in twee kampen. De oorzaak? Het aangepaste N65-plan mét een brug ter hoogte van de Sparrendaalseweg/Kruishoeveweg. ,,Ik zie de koplampen van het verkeer straks al in onze slaapkamer schijnen", reageert bewoner Joep Slippens,  in het dagelijks leven ondernemer en investeerder. ,,Het viaduct heeft grote gevolgen voor ons woon- en leefklimaat, de flora en fauna en het algemene beeld van de landelijke omgeving.”