Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende buurtbewoners vinden een brug op de locatie Sparrendaalseweg een slecht idee. Vlnr Rien Bijnen, Coen Peijnenburg, Erin Slippens, Ton Pijnenburg, Dries Lieste, Tara, Joep en Noor Slippens. © copyright Marc Bolsius

Buurt valt uiteen door ruzie over locatie N65-viaduct

VUGHT - Al moet hij vechten tot aan het hoogste rechtsorgaan, de gigantische brug die Vught voor zijn woning aan de Helvoirtseweg heeft gepland, komt er wat Joep Slippens en zijn vrouw Tara betreft niet. Ze zijn een petitie gestart. Diverse buurtbewoners, waaronder zijn buurman - die net over de gemeentegrens in Helvoirt woont -  hebben al getekend. Er is echter óók een (kleinere) groep die de brug wél wil. 

Ze wonen tegenover elkaar en konden tot enkele maanden geleden nog prima door één deur maar dat is verleden tijd. De bewoners die aan de N65 wonen ter hoogte van de Kruishoeveweg zijn opgesplitst in twee kampen. De oorzaak? Het aangepaste N65-plan mét een brug ter hoogte van de Sparrendaalseweg/Kruishoeveweg. ,,Ik zie de koplampen van het verkeer straks al in onze slaapkamer schijnen", reageert bewoner Joep Slippens,  in het dagelijks leven ondernemer en investeerder. ,,Het viaduct heeft grote gevolgen voor ons woon- en leefklimaat, de flora en fauna en het algemene beeld van de landelijke omgeving.”

 1. Bossche transferia steeds minder populair
  PREMIUM

  Bossche transferia steeds minder populair

  DEN BOSCH - De populariteit van de vier transferia aan de rand van de binnenstad in Den Bosch neemt af. De opbrengsten lopen de laatste drie jaar hard terug en worden de prognoses bij lange na niet gehaald. Dat geldt voor de drie transferia aan de Vlijmenseweg , De Vliert en De Pettelaar. Het medio vorig jaar geopende duurzame transferium aan de Deutersestraat leverde ruim 318.000 euro op, nog altijd bijna twee ton minder dan verwacht.
 2. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
  VIDEO

  Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

  DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.