Busverkeer op het Julianaplein.
Volledig scherm
Busverkeer op het Julianaplein. © Olaf Smit

Calamiteiten? Extra bushalte aan achterzijde van station Den Bosch

DEN BOSCH - Calamiteiten, werk aan het spoor of evenementen in Den Bosch? Voor busreizigers komt er bij deze speciale gelegenheden een speciale bushalte aan de Magistratenlaan. Maar let op: deze is alleen om uit te stappen. De opstapplaats blijft op de huidige locatie aan het stadszijde van het station, ter hoogte van Perron 1. 

Volgens wethouder Ufuk Kâhya moet met deze nieuwe halte ‘het uitstappen van de reizigers veiliger verlopen’.  En is op deze manier de inzet van bussen voor evenementen beter te organiseren. Vooral op de locatie waar de reizigers uitstappen aan de Oranje Nassaulaan (ter hoogte van de Draak) levert dit volgens de wethouder onveilige situaties voor fiets en voetgangers op en zorgt het voor opstoppingen.

Het is de bedoeling dat de halte nog dit jaar wordt aangelegd.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.