Chemicaliën gevonden in mini-opslag in Den Bosch

VIDEODEN BOSCH - De politie heeft donderdagochtend chemicaliën aangetroffen in een mini-opslag aan de Zandzuigerstraat in Den Bosch. Het is nog niet bekend om wat voor hoeveelheid het gaat. Het pand is doorzocht. Er stond ook een aantal machines binnen waarmee drugs kunnen worden geproduceerd. 

Nadat de politie onderzoek heeft gedaan,  heeft een gespecialiseerd bedrijf de opslag leeg gehaald.

De eigenaar van het pand trof de chemicaliën aan een belde direct de politie. Hij nam een kijkje in de ruimte omdat de huurder al enige tijd niet meer had betaald, meldt een woordvoerder van de brandweer.

Gevaar

Op verzoek van de politie kwam de adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) van de brandweer ook ter plaatse. Dit omdat de chemicaliën voor gevaar kunnen zorgen. De adviseur verrichtte enkele metingen en concludeerde dat van gevaar geen sprake is. ,,De politie handelt de zaak daarom verder af”, aldus de woordvoerder.

Volledig scherm
De politie en de brandweer waren ter plaatse bij een mini-opslag in Den Bosch. © Jurgen Versteeg - Meesters Multi Media
Volledig scherm
De politie en de brandweer waren ter plaatse bij een mini-opslag in Den Bosch. © Jurgen Versteeg - Meesters Multi Media
  1. Bijeenkomst in provinciehuis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmigranten voortaan internationals. Dat klinkt beter’

    Bijeen­komst in provincie­huis Den Bosch: ‘Noem arbeidsmi­gran­ten voortaan internatio­nals. Dat klinkt beter’

    DEN BOSCH - Zelfs als de economische groei stilvalt, blijft in Noord-Brabant structureel grote behoefte aan arbeidsmigranten. Oorzaak: de uitstroom op de arbeidsmarkt door pensionering is groter dan de instroom van jonge werknemers. ,,Alleen al in de techniek lopen we eind 2020 tegen een tekort aan van 20.000 mensen. Arbeidsmigranten zijn dus geen probleem, maar bittere noodzaak.”