Complex Hockeyclub Den Bosch ontruimd na brand in transformatorhuisje

VIDEODEN BOSCH - In het transformatorhuisje bij hockeyclub HCDB in Den Bosch is woensdagavond iets na 18.30 uur brand uitgebroken. Het hele pand werd ontruimd.

De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te doven. Het transformatorhuisje is compleet verwoest.

Ontruiming

De hockeyclub liet weten dat het volledige complex is ontruimd. Alle trainingen zijn afgelast. Dit omdat de rook over de 7 velden trok waar op dat moment honderden leden aan het sporten waren. Iedereen is rustig naar huis gegaan en de noodverlichting zou goed zijn werk hebben gedaan.

De rook is gevaarlijk en mag niet ingeademd worden. Mensen die wel rook ingeademd hebben, wordt aangeraden naar de huisarts te gaan. De hockeyclub laat weten dat er niemand gewond is geraakt.

Hoe de brand precies kon ontstaan is niet duidelijk. Een omstander hoorde harde knallen bij het huisje vandaan komen dat bij de ingang van het sportpark staat. De hockeyclub zat zonder stroom, evenals een dierenpension in de buurt. De tennisclub had wel gewoon stroom.

Brand in transformatorhuisje bij hockeyclub HCDB
Volledig scherm
Brand in transformatorhuisje bij hockeyclub HCDB © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Brand in transformatorhuisje bij hockeyclub HCDB
Volledig scherm
Brand in transformatorhuisje bij hockeyclub HCDB © Bart Meesters/Meesters Multi Media
  1. Verkeerschaos aangepakt: Van Berckelstraat wordt fietsstraat, bus te gast en voor auto geen plaats
    PREMIUM

    Verkeers­cha­os aangepakt: Van Berckel­straat wordt fiets­straat, bus te gast en voor auto geen plaats

    DEN BOSCH - Een kluwen van auto’s, bussen en fietsers op de Van Berckelstraat. Het is een verkeerscocktail waarbij elkaar nauwelijks ruimte te geven is en fietsers nogal eens opzij moeten springen om auto's en stadsbussen te ontwijken. Daar gaat heel snel een einde aan komen. De verkeersader vanuit het noorden in de stad naar het centrum wordt een fietsstraat waarbij de bus te gast is. Auto's mogen er helemaal niet meer komen.