De wachttijd liep vanmiddag flink op bij de milieustraat in Vught
Volledig scherm
De wachttijd liep vanmiddag flink op bij de milieustraat in Vught © Jan Zandee

Coronacrisis zorgt voor drukte bij milieustraat in Vught

VUGHT - De gemeente Vught heeft haar inwoners onder meer via Twitter en Facebook woensdagmiddag opgeroepen niet meer naar de milieustraat te komen. Er stond volgens woordvoerder Harald Beerens van de gemeente een lange rij van tientallen auto’s met wachtende mensen voor de poort. 

De mensen die hun oude stoelen, lamp of ander afval kwamen brengen, werden vanwege de coronacrisis één voor één toegelaten. Er mochten, door de maatregel van de overheid om anderhalve meter afstand te houden van elkaar, maximaal drie auto’s het terrein naast de brandweerkazerne op. 

Quote

Door de drukte overvallen

Harald Beerens , Gemeente Vught

,,We zijn vandaag door de drukte overvallen”, aldus Beerens namens de gemeente Vught. ,,Blijkbaar is de milieustraat een populaire bestemming in deze tijd. Veel mensen gebruiken deze dagen kennelijk ook om hun zolder of schuur op te ruimen. Wij vragen de mensen  toch vooral om thuis te blijven.” 

Niet wegsturen of bekeuren 

De gemeente of politie konden geen mensen wegsturen of eventueel bekeuren.  ,,De meeste mensen zaten in hun auto soms uren te wachten. Bewaarden dus meer dan anderhalve meter afstand van elkaar”, aldus Beerens. ,,Zolang er geen gevaarlijke situaties in het verkeer waren, konden we niet veel meer doen dan mensen via social media dringend te vragen niet meer te komen.” 

De gemeente Vught bekijkt hoe en of de milieustraat in Vught op een verantwoorde manier langer open kan blijven. Daar komt deze week meer duidelijkheid over.