Volledig scherm
PREMIUM
De plek aan de Achterstraat in Cromvoirt waar in de toekomst huizen moeten komen © Peter De Bruijn

Cromvoirt blij met woningbouw: ‘Maar voor onze jongeren en senioren is er nauwelijks aanbod’

CROMVOIRT - Eindelijk wordt er weer gebouwd in Cromvoirt. Dat is goed voor de leefbaarheid, de school én het verenigingsleven. Toch zijn er zorgen. De woningen trekken namelijk vooral ‘nieuwe’ Cromvoirtenaren. Voor de ‘eigen’ jongeren én ouderen is er nauwelijks aanbod.

De ruimte voor ruimte bouwkavels in Cromvoirt gaan als zoete broodjes over de toonbank. Her en der verrijzen prachtige villa’s. Ook voor het nieuwbouwplan ‘Kernfase 2', negen kavels waarop welstandsvrij mag worden gebouwd en vier starters- en/of seniorenwoningen, is volop belangstelling. 

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”