Bij Kindcentrum De Kwartiermaker in Den Bosch hebben de leerkrachten een boodschap voor de leerlingen opgehangen. En die reageren weer met een spandoek.
Volledig scherm
Bij Kindcentrum De Kwartiermaker in Den Bosch hebben de leerkrachten een boodschap voor de leerlingen opgehangen. En die reageren weer met een spandoek. © Roel Kuilder

Dat missen van elkaar op school, dat gaat nog wel even duren

DEN BOSCH - ‘Lieve kinderen wij missen jullie’. Hier spreekt het hart, in koeienletters op de ramen van Kindcentrum De Kwartiermaker in Den Bosch. 27 A4'tjes, lettertype  Comic sans, dat dan weer wel.

Maar hoe groot en oprecht die letterlijke boodschap ook is, het gat dat de coronacrisis met de 120 leerlingen heeft geslagen, is er niet zomaar mee te dichten. 

Voor de derde week op rij zijn leerkrachten en leerlingen nu van elkaar gescheiden. En dinsdagavond bleek dat dat missen nog wel even gaat duren. In ieder geval tot en met de meivakantie.

Knutselwerkjes van de leerlingen van De Kwartiermaker in Den Bosch voor de leerkrachten.
Volledig scherm
Knutselwerkjes van de leerlingen van De Kwartiermaker in Den Bosch voor de leerkrachten. © De Kwartiermaker

Niet samen spelen op het schoolplein of lezen en schrijven in de klas, maar onderwijs op afstand - voor zover als dat gaat - en inspringende ouders die met veel kunst- en vliegwerk alle bordjes in de lucht proberen te houden.

,,Het thuiswerken gaat heel goed’’, zegt juf Sonja Onstenk. ,,Maar waar het wezenlijk om gaat tijdens deze coronacrisis is het contact en de verbinding met elkaar te houden. Dat is wat het meeste gemist wordt.’’ Ondanks dat er veel contact is via bijvoorbeeld bellen of WhatsApp. 

Alles op afstand, maar in gedachten nog zo dichtbij. De kinderen van De Kwartiermaker maakten op hun beurt knutselwerkjes voor de leerkrachten en op het hek hangt een reactie op de raamboodschap. Handgeschreven op een groot laken: ‘Wij missen jullie nog meer’.

Op meer plekken

Ook op andere scholen wordt via de ramen met leerlingen gecommuniceerd, zoals bij openbare basisschool De Spelwert in Zaltbommel.