Volledig scherm
Zuster Annette Heere © Regina Coeli

De laatste van ‘de nonnen van Vught’ Annette Heere overleden

VUGHT - Annette Heere, de laatste van ‘de Nonnen van Vught’ die aan de wieg stonden van Language Institute Regina Coeli, is woensdag 7 augustus op 87-jarige leeftijd overleden. Familieleden en medewerkers van het Vughtse taleninstituut staan zaterdag in verschillende rouwadvertenties stil bij haar overlijden.

Heere, Kanunnikes van de Heilige Augustinus, was volgens directie en medewerkers van Regina Coeli, tot het laatste moment zeer betrokken bij het taleninstituut. ,,Haar wijsheid en scherpe blik, die zij in alle bescheidenheid met ons deelde, zullen wij nooit vergeten. Zij heeft, net als de zusters voor haar, met enorme toewijding gezorgd voor het ontstaan en de bloei van het taleninstituut.’’

De Zusters Kanunnikessen van de Heilige Augustinus in Vught, onderdeel van een internationale onderwijscongregatie, richtten in 1963 het taleninstituut op. 

M.M.S.

De naam Regina Coeli dateert al van 1903, toen de zusters een klooster met meisjesinternaat voor middelbaar onderwijs stichtten. Daaruit groeide de M.M.S. die als een van de eerste Nederlandse scholen een talenpracticum verwierf in 1962, een experiment van Rijkswege. Het klooster werd in 1982 vervangen door de huidige locatie langs de N65. 

In het begin waren het voornamelijk religieuzen en ontwikkelingswerkers die een vreemde taal kwamen leren bij Regina Coeli, maar de kwaliteit van het talenpracticum werd al snel ontdekt door ambassadeurs, politici, ondernemers en BN’ers. 

Zuster Annette Heere (mère Lidwine) publiceerde in 2017 het boek ‘Het verhaal van de Nonnen van Vught’. 

Uitvaart

De uitvaart van Heere is op zaterdag 17 augustus in Vught. Zij wordt begraven op de parochiebegraafplaats achter de H. Hartkerk temidden van haar overleden medezusters.