Vooraanzicht van de nieuwe Kaaihal op de Tramkade met de op de achtergrond de silo's. Er gaat definitief een streep door de plannen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vooraanzicht van de nieuwe Kaaihal op de Tramkade met de op de achtergrond de silo's. Er gaat definitief een streep door de plannen. © BiermanHenket

Definitief een streep door nieuwe Kaaihal in Den Bosch

DEN BOSCH - Curieus is het natuurlijk wel: een ruime meerderheid in de Bossche politiek is vóór een nieuwe Kaaihal op de Tramkade, maar die hal gaat er uiteindelijk niet komen. De partijen geven initiatiefnemer Jan van der Putten van de Verkadefabriek niet de gevraagde tien jaar om de investering van vijf miljoen euro en het exploiteren van de hal in die tijd terug te verdienen.

 1. Gemeente Den Bosch en Verkadefabriek toch weer in gesprek over Kaaihal
  PREMIUM

  Gemeente Den Bosch en Verkadefa­briek toch weer in gesprek over Kaaihal

  DEN BOSCH - De gesprekken tussen Den Bosch en de Verkadefabriek over een nieuw te bouwen Kaaihal op de Tramkade worden na een ruime maand van stilte toch weer opgepakt. Maar daarmee is niet gezegd dat de Kaaihal er snel komt én dat deze gebruikt gaat worden als tijdelijk theater tijdens sloop en nieuwbouw van het Theater aan de Parade. De wethouders Huib van Olden en Mike van der Geld praten op donderdag 4 juli met de directie en bestuur van de Verkadefabriek.
 2. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
  PREMIUM

  Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

  Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”