Den Bosch brengt zo’n 120 wapens naar politie, maar jeugd houdt messen op zak

DEN BOSCH - Stiletto’s, val- en knipmessen, (imitatie) luchtdrukwapens, allerlei soorten munitie, pepperspray, (alarm)pistolen, -revolvers, bajonetten en vuurwapens uit de Tweede Wereldoorlog. Ongeveer 120 wapens liggen uitgestald in het politiebureau van Den Bosch. Het is de buit van de inleveractie van vorige week.

 1. Schrijnende fouten bij rechtszaken: ‘Een rechter noemde een slachtoffer van verkrachting bij naam, terwijl ze anoniem wilde blijven’
  PREMIUM

  Schrijnen­de fouten bij rechtsza­ken: ‘Een rechter noemde een slachtof­fer van verkrach­ting bij naam, terwijl ze anoniem wilde blijven’

  DEN BOSCH - Wil een slachtoffer van seksueel geweld de dader wel van dichtbij zien? Wil een ouder, van wie het kind om het leven kwam door een misdrijf, misschien helemaal géén spreektijd in de rechtbank? Welke ruimte krijgen slachtoffers en nabestaanden van geweldsdelicten? En wat krijgen ze juíst niet? Het Brabants Dagblad duikt deze zomer in de wereld van Slachtofferhulp in de regio.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”