Volledig scherm
© ANP

Den Bosch schaft parkeervergunningen in West weer af

DEN BOSCH - Er komt geen overgangsregeling voor het parkeren in een groot aantal straten in Den Bosch-West, tegenover het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De gemeente blijft er bij dat het systeem met parkeervergunningen per 1 januari volgend jaar wordt afgeschaft. 

Paul Kagie vroeg namens Leefbaar ’s-Hertogenbosch woensdagavond tijdens de raadsvergadering om 2020 te gebruiken om samen met de bewoners tot een (nieuwe) regeling te komen. ,,Want het wordt door de afschaffing na 1 januari weer net zo'n zootje als in de tijd zonder vergunningen.’’ 

De gemeente was vorig jaar als proef met vergunningen begonnen omdat de parkeerproblematiek in de wijken Kruiskamp en Schutskamp hoog is doordat ziekenhuispersoneel daar gratis parkeerde, om het betaald parkeren bij het JBZ te omzeilen. 

Meerderheid bewoners tegen betaald parkeren

Afgesproken was dat na de bouw van het transferium aan de Deutersestraat er een enquête zou worden gehouden over de toekomst. Minimaal zestig procent van de bewoners moest de enquête invullen en zestig procent van de inwoners moest voorstander zijn van vergunningen. Een meerderheid van de bewoners bleek tegen betaald parkeren in de wijk is. Alleen langs de Oude Vlijmenseweg en de Stanleystraat was een meerderheid voor,  daar speelden ook de grootste problemen. 

De meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het afschaffen van de vergunningen en baseerde zich daarbij vooral op de enquête. 

  1. Verkeerschaos aangepakt: Van Berckelstraat wordt fietsstraat, bus te gast en voor auto geen plaats
    PREMIUM

    Verkeers­cha­os aangepakt: Van Berckel­straat wordt fiets­straat, bus te gast en voor auto geen plaats

    DEN BOSCH - Een kluwen van auto’s, bussen en fietsers op de Van Berckelstraat. Het is een verkeerscocktail waarbij elkaar nauwelijks ruimte te geven is en fietsers nogal eens opzij moeten springen om auto's en stadsbussen te ontwijken. Daar gaat heel snel een einde aan komen. De verkeersader vanuit het noorden in de stad naar het centrum wordt een fietsstraat waarbij de bus te gast is. Auto's mogen er helemaal niet meer komen.