Volledig scherm
Beeld van de expositie Design van het Derde Rijk in Design Museum Den Bosch © Johan van Grinsven/BD

Den Bosch staat tweede protest toe vanwege nazi-expositie

DEN BOSCH - Er is zondag nog een tweede demonstratie in het centrum van Den Bosch vanwege de expositie Design van het Derde Rijk in het Design Museum. Na de Communistische Jongerenbeweging Nederland (CJB) heeft ook Project Vrijheid van Meningsuiting (VvMU) van de gemeente toestemming gekregen om te protesteren.

Die doet dit niet vanwege de expositie over nazi-vormgeving, maar omdat de CJB geen toestemming kreeg van de gemeente om bij het museum aan De Mortel te demonstreren, zo meldt een woordvoerder van Den Bosch. VvMU mag demonstreren bij het stadskantoor, Wolvenhoek 1. De communistische jongeren mogen hun stil protest van de gemeente op het Kerkplein in het centrum houden. Daar mogen maximaal dertig betogers aan meedoen. De demonstratie van VvMU is beperkt tot vijf mensen. 

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”