Volledig scherm
Raadslid Alexander van Hattem van de PVV in Den Bosch. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Den Bosch: vragen PVV over intimidatie Syrisch gezin in Boschveld zijn stigmatiserend

DEN BOSCH - De vragen van de PVV in Den Bosch over de intimidatie van het Syrisch gezin in Boschveld zijn in de ogen van het college van B en W stigmatiserend. 

,,En daar nemen we dan ook afstand van. Het is een groot goed dat raadsleden betrokken zijn bij het wel en wee van onze gemeente. Maar verwachten dat dit wel op een respectvolle manier gebeurt, passend bij de manier waarop onze samenleving is georganiseerd’’, schrijft het college aan fractievoorzitter Alexander van Hattem.

De PVV’er legde in zijn vragen over de intimidatie van het gezin een link met moslimjongeren en gebruikte termen als islamitisch tuig, sharia-praktijken, de-islamiseren en (intimiderend) straattuig. ,,We staan voor de grondwettelijke vrijheden, waaronder die van godsdienstvrijheid en rechtsgelijkheid. Deze grondrechtelijke vrijheden gelden voor alle burgers van Nederland, zonder uitzondering’’,  reageren B en W.   

  1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
    PREMIUM

    De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

    DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”