Volledig scherm
© Poster van de Olympische Spelen in Berlijn 1936.

Design Museum kijkt al naar extra openingsuren

DEN BOSCH - De manier waarop bezoekers tickets moeten bestellen voor de expositie Design van het Derde Rijk in het Design Museum in Den Bosch, verandert niet. Wel kijkt het museum of eventueel extra openingstijden nodig zijn. 

,,We hadden verwacht dat het vooral in de weekeinde druk zou zijn.  Maar voor de komende dagen zijn er ook al heel veel kaarten verkocht", zegt  Maan Leo van het Bossche museum. Per dag kan het museum nu maximaal 400 bezoekers per dag kwijt. 

Afgelopen zondag ging de expositie open. Op de eerste dag  konden verschillende mensen niet terecht in het museum omdat alle plaatsen waren uitverkocht. Die belangstellenden waren op de bonnefooi naar het museum gekomen. Het museum werkt namelijk met het zogenoemde tijdslot: belangstellenden kunnen digitaal een toegangskaart bestellen voor een bepaalde aanvangstijd. Elk half uur worden maximaal vijftig bezoekers toegelaten.  

Volledig scherm
De tekst op de website van het museum.

Als nog niet alle kaarten voor een bepaald tijdslot zijn verkocht, kunnen bezoekers aan de kassa nog een toegangskaart kopen. Maar zondag waren dus alle kaarten uitverkocht.  ,,Als mensen aan de kassa willen kopen, doen ze dat op eigen risico", zegt Maan Leo van het museum. ,,Wie zeker wil zijn van een plek, moet echt online bestellen.”

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”