Volledig scherm
Ernstig ongeval op de A2 bij Den Bosch © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Dode en vier gewonden bij ernstig ongeluk A2 bij Den Bosch

DEN BOSCH - Op de A2 ter hoogte van Den Bosch is maandagnacht een ernstig ongeluk gebeurd. Een auto met daarin vijf inzittenden is meerdere malen tegen de vangrails gebotst. Daarbij kwam een persoon om het leven. De hoofdrijbaan was hierna tijdelijk afgesloten. 

De vier andere inzittenden raakten ernstig gewond en zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde iets na 01.00 uur 's nachts ter hoogte van de afslag Sint-Michielsgestel. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg en botste meerdere keren tegen de vangrail. Daarbij zouden een of meerdere personen uit de auto zijn geslingerd. Daarna kwam de auto op de weg tot stilstand. 

Hulpdiensten

Er kwamen meerdere ambulances ter plaatse en er landde een traumahelikopter op het wegdek. Een van de inzittenden overleed ter plaatse. De overige gewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De woordvoerder ter plaatse laat weten uit te gaan van een eenzijdig ongeval. 

De A2 is in de richting van Utrecht was afgesloten vanwege het ongeval. Deze is inmiddels weer vrij gegeven.

Getuigen

Meerdere getuigen zagen het ongeval gebeuren en stopten om eerste hulp te bieden. Een vrachtwagenchauffeur die achter het ongeluk reed zou zelfs zijn vrachtwagen hebben gebruikt om de weg af te zetten totdat de hulpdiensten arriveerden. 

Volledig scherm
Een vrachtwagen blokkeerde de weg tot de hulpdiensten arriveerden. © Bart Meesters