Volledig scherm
© ANP

Doorrijder Den Bosch al maand spoorloos: vroeg hoe het met meisje ging en reed door

DEN BOSCH - De automobiliste die eind vorige maand een 15-jarig meisje aanreed in Den Bosch en haar vervolgens gewond achterliet, is nog altijd niet gepakt. Dat meldt de politie woensdag, die nu naarstig op zoek is naar de vrouw en naar getuigen van de aanrijding.

Het ongeluk gebeurde vrijdag 28 september, iets voor halfnegen in de ochtend. Het 15-jarige slachtoffer fietste vanaf de Klokkenlaan de rotonde met de Sint Teunislaan-Rompertsebaan op. Zij reed aan de zijde van het winkelcentrum.

Kentekenplaat

Zij zag vanaf haar linkerzijde een auto naderen met een vrouw achter het stuur. De bestuurster van de auto zag haar niet en raakte het fietsende meisje, dat daardoor met een smak op de grond terechtkwam.

De kentekenplaat van de auto kwam tussen haar spaken. Het meisje gaf die plaat door het portierraampje aan de bestuurster. Die vroeg hoe het met het meisje ging. Nadat ze gezegd had dat het goed met haar ging, reed de bestuurster weg.

Toch gewond

Later bleek dat de fiets van het meisje beschadigd was en het meisje zelf ook gewond was. De bestuurster zou een blanke vrouw van ongeveer dertig jaar zijn en lang loshangend haar hebben. De auto was zwart van kleur.

De politie is nu op zoek naar die vrouw en getuigen van die aanrijding.