Drie euro voor een pilsje: is dat teveel gevraagd tijdens carnaval in Oeteldonk?

VideoDEN BOSCH - Drie euro voor een pilsje. Dat is even slikken. Ook voor sommige Bossche café-eigenaren is het een ‘magische grens’. Enkele kasteleins verhogen de bierprijs vanaf carnaval. Maar carnavalvierders kunnen ook profiteren van prijzen die tijdelijk verlaagd zijn.

Vorig jaar verlaagde Bernard Kuenen, eigenaar van grand cafe Silva Ducis (Parade), speciaal voor carnaval de bierprijs met 20 eurocent naar 2.80. ,,Want ik dacht dat drie euro teveel gevraagd was.’’ Maar nu twijfelt hij niet en blijft het 3 euro. Die prijs geldt al een jaar. ,,Ik heb er geen commentaar op gekregen. De afgelopen zes jaar is de inkoopprijs van bier zo’n vijftien procent gestegen. Dat wordt door ons ook met andere kosten verrekend.’’

  1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
    PREMIUM

    Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

    DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.