Volledig scherm
Aad van Toor (Adriaan) en Bas van Toor (Bassie) op de set van de nieuwe speelfilm Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan. © ANP Kippa

Drommels: géén Bassie en Adriaan-pretpark door plannen Rosmalens bouwbedrijf

VLAARDINGEN/ROSMALEN - Er kan voorlopig een streep door het Bassie en Adriaan-pretpark in Vlaardingen. De lokale politieke partij ONS Vlaardingen had plannen voor een dergelijk themapark, maar de gemeente en het Rosmalense bouwbedrijf Heijmans hebben bekendgemaakt dat er drie- tot vierhonderd woningen worden gebouwd.

In november kwam ONS Vlaardingen met het plan voor het park, dat makkelijk te realiseren zou zijn. ,,Het belangrijkste is een goed thema, en dat hebben we”,  stelde raadslid Tim Thiel in De Telegraaf. Je maakt een paar poppen geïnspireerd op de tekeningen uit de stripboeken van Bassie en Adriaan. In België tik je wat goedkope attracties op de kop.’’

Toch komt het park er niet - in ieder geval niet op de beoogde plek. Het betekent niet alleen slecht nieuws voor de fans, maar ook voor Adriaan. Hij reageerde verheugd op de plannen en noemde het ,,een ontzettend leuk idee’’, maar de bekende acrobaat wist tegelijkertijd dat er ,,nog een hele lange weg’’ moest worden afgelegd voordat het park er daadwerkelijk zou zijn.

ONS Vlaardingen, de grootste partij van de stad, opperde het idee omdat Vlaardingen meer publiekstrekkers nodig zou hebben. Het Bassie en Adriaan-pretpark zou Vlaardingen volgens de partij ,,in één keer op de kaart’’ zetten.

  1. Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

    Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

    DEN BOSCH - Chef-kok Bobby Rust (37) is weg bij het in Cromvoirt gevestigde restaurant Noble Kitchen van sterrenchefkok Edwin Kats (restaurant Noble in Den Bosch). Rust ging vorig jaar aan de slag in het naast de golfbaan gelegen bedrijf. Hij is intern opgevolgd door Tom Schoonus (ruim een jaar souschef in Noble Kitchen en bijna zes jaar souschef in Noble). Ook was Schoonus drie jaar werkzaam in restaurant Cordial (Oss).