Volledig scherm
Aad van Toor (Adriaan) en Bas van Toor (Bassie) op de set van de nieuwe speelfilm Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan. © ANP Kippa

Drommels: géén Bassie en Adriaan-pretpark door plannen Rosmalens bouwbedrijf

VLAARDINGEN/ROSMALEN - Er kan voorlopig een streep door het Bassie en Adriaan-pretpark in Vlaardingen. De lokale politieke partij ONS Vlaardingen had plannen voor een dergelijk themapark, maar de gemeente en het Rosmalense bouwbedrijf Heijmans hebben bekendgemaakt dat er drie- tot vierhonderd woningen worden gebouwd.

In november kwam ONS Vlaardingen met het plan voor het park, dat makkelijk te realiseren zou zijn. ,,Het belangrijkste is een goed thema, en dat hebben we”,  stelde raadslid Tim Thiel in De Telegraaf. Je maakt een paar poppen geïnspireerd op de tekeningen uit de stripboeken van Bassie en Adriaan. In België tik je wat goedkope attracties op de kop.’’

Toch komt het park er niet - in ieder geval niet op de beoogde plek. Het betekent niet alleen slecht nieuws voor de fans, maar ook voor Adriaan. Hij reageerde verheugd op de plannen en noemde het ,,een ontzettend leuk idee’’, maar de bekende acrobaat wist tegelijkertijd dat er ,,nog een hele lange weg’’ moest worden afgelegd voordat het park er daadwerkelijk zou zijn.

ONS Vlaardingen, de grootste partij van de stad, opperde het idee omdat Vlaardingen meer publiekstrekkers nodig zou hebben. Het Bassie en Adriaan-pretpark zou Vlaardingen volgens de partij ,,in één keer op de kaart’’ zetten.

  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.