Voorlopig even geen volle tribunes bij HC Den Bosch
Volledig scherm
PREMIUM
Voorlopig even geen volle tribunes bij HC Den Bosch © HC Den Bosch

Druk op sportverenigingen neemt toe: ‘We hebben een enorm gat in onze horecaomzet’

DEN BOSCH/VUGHT/HELVOIRT - Sportaccommodaties zitten al drie weken op slot, maar achter de schermen wordt hard gewerkt om de verenigingen door de coronacrisis heen te leiden. De kantineomzet valt weg. En hoe zit het met de contributie en sponsoren? 

Bij HC Den Bosch had het afgelopen weekend moeten krioelen van de mensen. Op het hockeycomplex aan de Oosterplas stond de interland van zowel het Nederlands mannen- als vrouwenteam tegen Australië gepland. Maar in plaats daarvan lag het hoofdveld er verlaten bij en was de kantine op slot. ,,Dit was een heel mooi en groot evenement voor de club geweest”, zegt voorzitter Rob Almering.

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.