Volledig scherm
PREMIUM
Het Stadskantoor, wellicht de aangewezen plaats voor een loket burgerinitiatieven. © Sandra Peerenboom

Één loket in Den Bosch zodat winkelen met burgerinitiatieven overbodig is

DEN BOSCH - Er komt één loket voor inwoners van Den Bosch die een burgerinitiatief hebben. In welke vorm dat loket er gaat komen, is nog onduidelijk. Dat ene aanspreekpunt moet voorkomen dat inwoners door de verschillende regels die er zijn met hun initiatieven moeten gaan winkelen bij de gemeentelijke organisatie. 

Daarmee neemt de Bossche politiek een van de aanbevelingen van de  lokale Rekenkamercommissie over.  Die commissie nam de burgerinitiatieven, ideeën en plannen van inwoners voor straten, buurten, wijken of de gehele gemeente, onder de loep. Veel van die initiatieven kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage of subsidie, die dan weer steeds uit verschillende potjes kan komen. Om daar nu juist duidelijkheid voor de inwoners in te krijgen en ze te helpen waar een bepaalde aanvraag hoort, zou het loket  uitkomst moeten bieden. 

 1. Monumentenvoorzitter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’
  PREMIUM

  Monumenten­voor­zit­ter Van Beers: ’Tranen in de ogen bij wat er níet in Den Bosch gebeurt’

  DEN BOSCH - Stevige uitspraken vorige week van voorzitter Henk van Beers van de Stichting 's-Hertogenbossche Monumentenzorg. In zijn State of the Monument verweet hij het stadsbestuur ’stroperigheid en taaie besluitvorming’. ,,Is hier sprake van een zekere matheid? Heerst die binnen de boezem van ons college? Of is dat enkel schijn? Is het zorgvuldige doordachtheid, die trage besluitvorming, of heeft het iets weg van een tikkeltje politieke lamlendigheid?’’
 2. Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  Laatste zusters Carolus Borromeus doen na bijna 150 jaar in Den Bosch het licht uit

  DEN BOSCH - Ze stonden bijna 150 jaar geleden aan de wieg van de ziekenhuiszorg in Den Bosch. Nu verlaten de laatste drie zusters van de H. Carolus Borromeus de stad. Zuster Emmanuela blijft er redelijk nuchter onder. ,,We hadden best nog wat jaren kunnen blijven hier. We hadden het goed naar onze zin. Maar ik ben blij dat we zélf de beslissing kunnen nemen om te verhuizen; we hebben zelf aan de generaal-overste aangeboden om het te verkopen.”