Wisseling van de wacht in 2017: feestgangers verlaten de trein, wandelaars staan te trappelen om naar Nijmegen te vertrekken.
Volledig scherm
Wisseling van de wacht in 2017: feestgangers verlaten de trein, wandelaars staan te trappelen om naar Nijmegen te vertrekken. © Peter van Huijkelom

Eén week lang extra nachttreinen voor Vierdaagselopers en feestvierders

DEN BOSCH/OSS/NIJMEGEN - Met de nachttrein naar de Vierdaagse van Nijmegen of weer terug naar huis na een avondje Vierdaagsefeesten? Dat kan vanaf volgende week óók in het holst van de nacht. De NS biedt ook dit jaar weer nachtvervoer aan voor de bezoekers van het wandelevenement en de Vierdaagsefeesten.

Tijdens de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten rijden er van 13 tot 19 juli langere en extra nachttreinen om alle wandelaars, toeschouwers en feestvierders naar hun bestemming te brengen. 

De nachtlijn rijdt constant heen en weer tussen, onder andere, Nijmegen en Den Bosch, dus ook Ossenaren kunnen eventueel ook op elk tijdstip naar de Brabantse ‘buren’, zij het slechts één keer per uur.  Verder rijdt de Sprinter naar Den Bosch in een halfuursdienst in plaats van een uurdienst.

De Vierdaagsefeesten in 2018 .
Volledig scherm
De Vierdaagsefeesten in 2018 . © David van Haren

Wandelmars en feesten

Tussen 13 en 19 juli wordt er vier dagen gelopen en zes dagen feestgevierd in Nijmegen en omgeving. Het evenement trekt gemiddeld 1,6 miljoen bezoekers en en een kleine 50.000 lopers. Er zijn ruim duizend optredens op verschillende podia, verdeeld over de stad.  Dit jaar is een jubileumeditie; de Vierdaagsefeesten vinden voor de vijftigste keer plaats. De openingsavond vindt komende zaterdag plaats, op zondag is er een grote vuurwerkshow aan de Waalkade te zien.