Gevelplaatje groene handdruk Den Bosch.
Volledig scherm
Gevelplaatje groene handdruk Den Bosch. © Gemeente Den Bosch

Eerste groene handdruk Den Bosch voor EHBO

DEN BOSCH - De eerste groene handdruk van de gemeente Den Bosch is woensdag uitgereikt aan EHBO. De handdruk is een gevelplaatje van gerecycled acrylaat.

Het EHBO-pand aan de Pelssingel is één van de ruim honderd gebouwen die de gemeente vóór 2021 zo energiezuinig mogelijk maakt. Wethouder Roy Geers:  ,,Met de groene handdruk spreken we af samen te werken aan een gezonde, groene en klimaatbestendige gemeente. Gemeente, installateur en huurder helpen elkaar om, met de bouwkundige aanpassingen, ook écht een verschil te maken in de energierekening.”

Het gevelplaatje is ontworpen door Studio Daad en gemaakt door Kleefkracht en Spark Makers Zone. De komende jaren krijgen alle verduurzaamde gebouwen van de gemeente een groene handdruk.

  1. Verkeerschaos aangepakt: Van Berckelstraat wordt fietsstraat, bus te gast en voor auto geen plaats
    PREMIUM

    Verkeers­cha­os aangepakt: Van Berckel­straat wordt fiets­straat, bus te gast en voor auto geen plaats

    DEN BOSCH - Een kluwen van auto’s, bussen en fietsers op de Van Berckelstraat. Het is een verkeerscocktail waarbij elkaar nauwelijks ruimte te geven is en fietsers nogal eens opzij moeten springen om auto's en stadsbussen te ontwijken. Daar gaat heel snel een einde aan komen. De verkeersader vanuit het noorden in de stad naar het centrum wordt een fietsstraat waarbij de bus te gast is. Auto's mogen er helemaal niet meer komen.