Elvire uit Vught ligt al 19 jaar op bed, maar zet zich volop in voor anderen

Maand van de WensVUGHT - Elvire van Vlijmen uit Vught wil met haar project WishLink deze maand zoveel mogelijk wensen en talenten met elkaar proberen te verbinden en zo voor gratis geluk te zorgen. Van Vlijmen heeft de feestmaand uitgeroepen tot ‘Maand van de Wens’.

Vanwege een pijnlijke en tot nog toe ongeneeslijke auto-immuunziekte is Elvire van Vlijmen uit Vught al bijna negentien jaar aan bed gekluisterd. Toch zit de geboren Schijndelse niet bij de pakken neer. Vanuit haar bed zet ze zich met haar stichting Aladdin al jaren in voor de medemens. 

Wensen en talenten

Van Vlijmen wil tijdens de ‘Maand van de Wens’ mensen met specifieke talenten of vaardigheden de kans bieden om de wens van een ander in vervulling te laten gaan. 

Quote

Iedereen kan wel iets, waarmee hij of zij een ander kan helpen

Elvire van Vlijmen, WishLink

De Vughtse zoekt daarvoor mensen die mee willen werken. Mensen die iets te bieden hebben: die met hun vaardigheden of talenten iets kunnen en willen betekenen voor een ander. ,,Denk bijvoorbeeld aan een nagelstyliste die ervoor zorgt dat iemand met fraaie nagels de kerstdagen in kan gaan. Maar bijvoorbeeld óók aan iemand die zijn kennis van wijnen wil delen of een hobbybakker die een ander kan leren hoe je nu eigenlijk worstenbroodjes maakt. Iedereen kan wel iets, waarmee hij of zij een ander kan helpen”, zegt ze.

Succesvolle maches

Tot en met 5 januari is WishLink aanwezig op het Bosch Winterparadijs, op de Parade in Den Bosch. Op een bord kunnen wensen worden ingevuld op papieren harten. Daar komen ook talenten en vaardigheden terug. Deze worden ingevuld op een papieren ster. Mensen met een wens kunnen zo ter plekke kijken of er al iemand is die die wens in vervulling kan laten gaan en andersom. WishLink hoopt op deze manier ter plekke veel succesvolle matches te maken.

Aanmelden

Het aanbod komt op de Facebookpagina van WishLink te staan en kan zo door een groot publiek worden gevolgd. Aanmelden kan via de website: www.wishlink.nl.

WishLink biedt op het Winterparadijs ook de mogelijkheid om kleine workshops te verzorgen, waarin zowel volwassenen als kinderen met anderen kunnen delen waar ze goed in zijn. Wil je daar aan meedoen? Aanmelden kan via www.wishlink.nl of ter plekke.

Elvire van Vlijmen  in haar bed vanwaar ze druk bezig is Wish Link op te zetten. De naam Wish Link stamt af van de gekregen Aladdin olielamp.
Volledig scherm
Elvire van Vlijmen in haar bed vanwaar ze druk bezig is Wish Link op te zetten. De naam Wish Link stamt af van de gekregen Aladdin olielamp. © Roel van der Aa