Het winnend team kwam toevallig uit Den Bosch. V.l.n.r.. Fadi van Esdonk, coach/chefkok Tim Bouwmans en Joshua Falkenburg
Volledig scherm
PREMIUM
Het winnend team kwam toevallig uit Den Bosch. V.l.n.r.. Fadi van Esdonk, coach/chefkok Tim Bouwmans en Joshua Falkenburg © Chris Korsten

Fadi en Joshua zijn de nieuwe culinaire helden van de Keukenbazen Battle in Den Bosch

DEN BOSCH - De spanning was woensdagavond te snijden voor alle deelnemende teams aan de vijfde editie van de Keukenbazen Battle, zo tegen het einde van het 'wedstrijdloze' Finalediner bij de HAS Hogeschool. De jury wees na ampel beraad het Bossche team Keukenmasters van Fadi van Esdonk (11) en Joshua Falkenburg (12), gecoacht door chef Tim Bouwmans, als de grote triomfator aan.

Hartige biologische pompoenkoekjes met een chili yoghurtdip, gecombineerd met een redelijk gewaagde sinaasappel-venkelsalade en een ondeugende topping van gehakte hazelnoot en ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix). 

  1. Verkeerschaos aangepakt: Van Berckelstraat wordt fietsstraat, bus te gast en voor auto geen plaats
    PREMIUM

    Verkeers­cha­os aangepakt: Van Berckel­straat wordt fiets­straat, bus te gast en voor auto geen plaats

    DEN BOSCH - Een kluwen van auto’s, bussen en fietsers op de Van Berckelstraat. Het is een verkeerscocktail waarbij elkaar nauwelijks ruimte te geven is en fietsers nogal eens opzij moeten springen om auto's en stadsbussen te ontwijken. Daar gaat heel snel een einde aan komen. De verkeersader vanuit het noorden in de stad naar het centrum wordt een fietsstraat waarbij de bus te gast is. Auto's mogen er helemaal niet meer komen.