Volledig scherm
PREMIUM
7 december 2003: brandweerlieden betreden de voorzijde het nog nasmeulende Zionsburg. © Joep Lennarts

Geen nieuw onderzoek naar brand en dood Marggraff in Vught, ondanks meeslepende research in podcast

VUGHT - De steenrijke Vughtenaar Ewald Marggraff werd in 2003 vermoord nadat hij slachtoffer werd van kunstzwendel, suggereert kunstkenner Arthur Brand in een veelbeluisterde podcastserie. Maar het Openbaar Ministerie ziet in de serie géén aanleiding opnieuw onderzoek te doen.

In de slotaflevering van de populaire podcastserie ‘De brand in het landhuis’ doet kunstkenner Brand een verhaal uit de doeken dat hij in de kunstwereld gehoord heeft. Vughtenaar Ewald Marggraff zou miljoenenbedragen hebben gestoken in kunst, die later vervalst bleek te zijn. Toen hij daar achter kwam en dreigde met aangifte, zou het de oplichter(s) te heet onder de voeten zijn geworden. In december 2003 zou hij zijn vermoord. Zijn woning, op het beroemde landgoed Zionsburg, zou daarna in lichterlaaie zijn gezet.

  1. Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

    Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

    DEN BOSCH - Chef-kok Bobby Rust (37) is weg bij het in Cromvoirt gevestigde restaurant Noble Kitchen van sterrenchefkok Edwin Kats (restaurant Noble in Den Bosch). Rust ging vorig jaar aan de slag in het naast de golfbaan gelegen bedrijf. Hij is intern opgevolgd door Tom Schoonus (ruim een jaar souschef in Noble Kitchen en bijna zes jaar souschef in Noble). Ook was Schoonus drie jaar werkzaam in restaurant Cordial (Oss).