Volledig scherm
PREMIUM
7 december 2003: brandweerlieden betreden de voorzijde het nog nasmeulende Zionsburg. © Joep Lennarts

Geen nieuw onderzoek naar brand en dood Marggraff in Vught, ondanks meeslepende research in podcast

VUGHT - De steenrijke Vughtenaar Ewald Marggraff werd in 2003 vermoord nadat hij slachtoffer werd van kunstzwendel, suggereert kunstkenner Arthur Brand in een veelbeluisterde podcastserie. Maar het Openbaar Ministerie ziet in de serie géén aanleiding opnieuw onderzoek te doen.

In de slotaflevering van de populaire podcastserie ‘De brand in het landhuis’ doet kunstkenner Brand een verhaal uit de doeken dat hij in de kunstwereld gehoord heeft. Vughtenaar Ewald Marggraff zou miljoenenbedragen hebben gestoken in kunst, die later vervalst bleek te zijn. Toen hij daar achter kwam en dreigde met aangifte, zou het de oplichter(s) te heet onder de voeten zijn geworden. In december 2003 zou hij zijn vermoord. Zijn woning, op het beroemde landgoed Zionsburg, zou daarna in lichterlaaie zijn gezet.

  1. Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrijding drugsindustrie
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Wijze woorden Bossche bisschop gelden ook bij bestrij­ding drugsindu­strie

    Oude tijden herleefden afgelopen zaterdag op het CDA-congres in Amsterdam, waar de Bossche bisschop Gerard de Korte de christendemocraten mocht toespreken. Later op de dag zou CDA-leider Sybrand Buma een pakket aan voorstellen presenteren om de georganiseerde misdaad harder aan te pakken. Buma tapte uit het inmiddels vertrouwde vaatje van zero tolerance: zwaardere straffen en meer bevoegdheden voor politie en justitie.