Daan Jansen en Teun de Witt, twee bestuursleden van SV Animoso, hebben na de intensieve introductieweek die ze hebben begeleid één duidelijk doel voor ogen: meteen stevig 'doorpakken'.
Volledig scherm
PREMIUM
Daan Jansen en Teun de Witt, twee bestuursleden van SV Animoso, hebben na de intensieve introductieweek die ze hebben begeleid één duidelijk doel voor ogen: meteen stevig 'doorpakken'. © Chris Korsten

Geen 'Vindicatiaanse' toestanden, maar heuveltje rollen bij Bossche studentenverenigingen

DEN BOSCH - Met het nieuwe studiejaar in aantocht schieten (kennismakings)activiteiten bij de studentenverenigingen weer als paddenstoelen uit de grond. Vooral de eerstejaars komen tijdens de introductieperiode vaak zintuigen tekort. Ook de slikspieren worden dikwijls aardig op de proef gesteld. Eveneens kenmerkend is dat het er meestal gemoedelijk en 'sociaal' aan toe gaat.

Eerlijk gezegd wist hij vooraf niet wat hem te wachten stond bij de introductieweek van de aan de Avans Hogeschool gelieerde studentenvereniging Animoso. ,,Je hoort wel eens dat bij sommige verenigingen de ontgroeningsactiviteiten uit de hand lopen", vertelt Jesse van Dee (19), eerstejaars student International Business in Den Bosch. ,,Tevens besef je dat de situatie overal anders is, en dat Den Bosch niet te vergelijken is met 'échte' studentensteden als Groningen en Utrecht." 

  1. Burgemeester Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacrisis

    Burgemees­ter Mikkers stoeit over het Den Bosch van ná de coronacri­sis

    DEN BOSCH - Voor burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch is 'geld niet dé oplossing om de crisis ná het cornavirus te bestrijden'. ,,Dit is geen rimpeling, we moeten diep door vlees snijden. De impact is veel groter, want wat gaat dit in de toekomst betekenen voor de economie, voor de cultuur en voor de kwetsbare mensen? Ik kan nu nog geen scenario's voor de toekomst geven omdat er nog zoveel onduidelijk is en al helemaal geen financiële consequenties op een rij zetten als ik ze niet waar kan maken.’’