Rutger Janssens (wijkmanager Rosmalen, Vinkel en Nuland) van Gemeente Den Bosch luistert naar David Jan Niekamp die het heeft over het doel van de gesprekken.
Volledig scherm
Rutger Janssens (wijkmanager Rosmalen, Vinkel en Nuland) van Gemeente Den Bosch luistert naar David Jan Niekamp die het heeft over het doel van de gesprekken. © Roel van der Aa

Gemeente Den Bosch luistert naar toekomstwensen inwoners Vinkel: ‘We wonen goed hier, maar Vinkel moet wel een dorp blijven’

VINKEL - In het kader van Droomstad Den Bosch stond de camper van de gemeente zaterdagmiddag op het terrein van voetbalvereniging EVVC in Vinkel. 

 1. Poolse mis voortaan óók in Den Bosch, maar zonder hostie op de tong

  Poolse mis voortaan óók in Den Bosch, maar zonder hostie op de tong

  DEN BOSCH - De Parochie van de Goddelijke Barmhartigheid, die nu anderhalf jaar deel uitmaakt van het bisdom Den Bosch, legt zich toe op het organiseren van eucharistieviering in de Poolse taal. Sinds februari zijn er vanwege een sterk verminderde belangstelling geen Poolse diensten meer in Kerkdriel. In feite is een nieuwe dienst in de Bossche Sint Cathrien daarvoor in de plaats gekomen. Zondag om 18.00 uur zal priester Krzysztof Obiedziński de aanwezigen ongetwijfeld begroeten met Szczęść Boże, oftewel de Vrede van God.
 1. Afdak boven entree Theater aan de Parade was niet de moeite waard, sloop eerder melden was handiger geweest
  PREMIUM

  Afdak boven entree Theater aan de Parade was niet de moeite waard, sloop eerder melden was handiger geweest

  DEN BOSCH - Voor de sloop van het afdak boven de entree van het Theater aan de Parade in Den Bosch was geen sloopvergunning nodig omdat het een ondergeschikt onderdeel van het gebouw is. ,,En door de sloop ontstaat er geen ruimte of gat in het gebouw in het beschermd stadsgezicht, want dan is wél een vergunning nodig.’’ Wethouder Huib van Olden blijft er bij dat de juridische regels gevolgd zijn, maar voegt er ook aan toe dat het ‘handiger was geweest om de sloop eerder te melden’.
 2. Grote internationale actie tegen drugsbende: 18 aanhoudingen, ook invallen in Kerkdriel en Den Bosch
  1000 politiemensen

  Grote internatio­na­le actie tegen drugsbende: 18 aanhoudin­gen, ook invallen in Kerkdriel en Den Bosch

  DEN BOSCH/KERKDRIEL - De politie van Den Haag heeft woensdagochtend samen met de politie in Spanje en België een grote internationale actie gehouden tegen een crimineel netwerk dat handelde in drugs. Er zijn invallen gedaan op tientallen locaties in Nederland, Spanje, België, Hongarije en Slowakije. Ook aan de Sleutelbloemstraat in Den Bosch en aan de Bulkseweg in Kerkdriel was de politie aanwezig.