Volledig scherm
De beukenhaag aan de Kasteeldreef steekt in het midden wat vooruit. Zijdelings ervan is priveterrein, maar dat gras wordt telkens door de gemeente gemaaid. © Google Streetview

Gemeente maait privégras particulier in Empel steeds voor zijn voeten weg

Voor de vijfde keer maaide de gemeente onlangs de bloemrijke grasstroken van Empelaar Marcel Roozen. De gemeente is zich van geen kwaad bewust. 

Paul Roovers

EMPEL - De gemeente Den Bosch kondigde onlangs aan dat ze minder gaat maaien. Bloemen en planten worden zo gespaard en dat is goed voor bijen, vlinders en andere insecten. 

Maar Empelaar Marcel Roozen heeft een geheel andere ervaring. De twee stroken privégrond bij zijn woning aan de Kasteeldreef grenzen aan gras van de gemeente. Onlangs maaide de gemeente dat gras, inclusief de stroken van  Roozen.  Voor de vijfde keer op rij. ,,We hebben de gemeente steeds op de hoogte gesteld, telefonisch en per mail. Maar net als de jaren daarvoor geen reactie.”

De woning van Roozen en zijn vrouw staat op een bedrijventerrein. Hun voortuin is natuurvriendelijk aangelegd met veel bloemen. Een beukenhaag is de grens. Het middelste deel van de haag steekt wat uit ten opzichte van de zijkanten. De perceelsgrens loopt echter tot en met de verste beukenhaag. De 15 m2 aan de zijkanten ervan zijn ook eigendom van Roozen. ,,Ze zijn ook heel anders ingericht, ruig, geheel afwijkend van het strakke gras van de gemeente.”

Maar onlangs werden die stroken ook gemaaid, toen een groenbedrijf in opdracht van de gemeente door het dorp trok. ,,Terwijl we zitten te ontbijten horen we voor het huis motor geronk. Mijn vrouw rent nog naar voren, te laat. De laatste paar bloemen die er nog stonden liggen ook plat.”

Een woordvoerster van de gemeente blijft er bij dat de gemeente alleen eigen grond heeft gemaaid. 

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.