Volledig scherm
PREMIUM
Stockfoto kliko © Cris Sohier

Gemeente Vught wil naar veel minder kilo’s afval

VUGHT - De gemeente Vught wil gaan uitzoeken hoe de hoeveelheid etensresten en gft-afval de komende tijd naar beneden kan worden gebracht. Tijdens een raadsinformatiebijeenkomst over de toekomst van de afvalinzameling in Vught bleek dat bijna de helft van de ruim 90 kilo aan restafval die een inwoner van Vught per jaar in de afvalbak gooit vooral uit keukenafval bestaat. 

Daar valt volgens afvalbeleidsmedewerker Sjaak Dreuning die onder meer de gemeente Vught adviseert nog veel te winnen. ,,Composteerbare zakken zijn tot nu toe de beste manier om de mensen te overtuigen om keukenafval zoals botjes bij het gft te gooien”, aldus Dreuning donderdagavond.

  1. Angstige carnavalsavond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’
    PREMIUM

    Angstige carnavals­avond voor verwarde dochters (14 en 22) in Oeteldonk: ‘Is er GHB in hun drankje gedaan?’

    DEN BOSCH - Van het ene op het andere moment raakten ze volledig de weg kwijt. De 14-jarige dochter van Maartje viel zaterdag na twintig minuten in de stad te zijn geweest zomaar neer op de Parade in Den Bosch. Vlak daarvoor voelde de 22-jarige dochter van Filiz zich opeens ‘stomdronken’ na slechts een paar biertjes. ,,We vermoeden dat er pogingen zijn gedaan om onze dochters te drogeren”, vertellen twee bezorgde moeders aan het Brabants Dagblad.