Volledig scherm
PREMIUM
Het perceel naast de volkstuinen aan de Vlijmenseweg in Den Bosch (links op de foto), verdeeld in twee stukken van 2,8 en 2,2 hectare, is door het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB) beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van een voedselbos. © Marc Bolsius

Genoeg gehobbyd: het nieuwe voedselbos in Den Bosch moet geld op gaan leveren

DEN BOSCH - Wie o wie wil er een voedselbos beginnen? De provincie Noord-Brabant heeft twee percelen in de aanbieding langs de Vlijmenseweg. Niet voor hobbyisten, maar voor ondernemers of (groepen) particulieren die er geld mee gaan verdienen.

Het Groen Ontwikkelfonds Brabant (GOB) heeft in totaal 15 hectare grond te vergeven, verdeeld over Den Bosch, Hooge en Lage Mierde en Baarle-Nassau. In Den Bosch gaat het om twee aan elkaar grenzende percelen op één stuk grond langs de Vlijmenseweg, net naast de volkstuintjes. De één 2,8 en de ander 2,2 hectare groot. Ze zijn via een openbare procedure te koop of te pachten.

  1. Eerbetoon aan levenskunstenares Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Eerbetoon aan levenskun­ste­na­res Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Zinsbegoochelende ogen die je diep in het onderbewuste raken. De Bossche kunstenares Bianca Tangande schilderde graag ogen. Spiegels van de ziel als poort naar een ultieme kunstbeleving. Want Tangande had een onverzadigbare honger naar alles wat kunst ademde. Van performances en tekenwerk, tot schilderijen en textielkunst. Een levensgenieter die met flair en ruimhartigheid iedereen wilde enthousiasmeren voor de kunsten.