Volledig scherm
Politie opgeroepen in Vught © Bart Meesters

Gewapend duo steekt Vughtenaar neer bij woningoverval en sluit hem op terwijl huis wordt geplunderd

VUGHT - Twee mannen hebben zondagavond rond 23.15 uur een gewapende woningoverval gepleegd aan het Heunpark in Vught. De bewoner is gestoken met een mes en is een tijd opgesloten geweest. De daders zijn gevlucht met onbekende buit en hebben hem gewond achtergelaten. 

Het tweetal dat de woning binnendrong, bedreigde de bewoner en eiste geld. Een van hen heeft de mannelijke bewoner neergestoken en volgens de politie ‘opgesloten’ in zijn woning. De daders gingen er met onbekende buit vandoor. 

Nadat de man zich wist te bevrijden, schakelde hij de politie in. Die rukte groots uit, maar de daders waren al gevlucht. Ze zijn op dit moment nog spoorloos. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn steekwond.

Onderzoek

De politie doet onderzoek in en rondom het huis. Technische sporen worden bekeken en er wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn. 

Er is op dit moment slechts een zeer summier signalement van een van de daders. De man droeg een witte broek en een wit shirt. 

Volledig scherm
Gewapende overval in Vught, bewoner gewond achtergelaten © Bart Meesters
Volledig scherm
Gewapende overval in Vught, bewoner gewond achtergelaten © Bart Meesters
  1. De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeentelijke grond

    De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeente­lij­ke grond

    DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil een klimaatbos op een deel van de 685 hectare grond die de gemeente Den Bosch in eigendom heeft en verpacht. Dat kan samen met inwoners, maar ook door een plan te maken waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om te investeren en op die manier hun CO2-uitstoot te compenseren, schrijft Engeli Kummeling in een notitie die dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving besproken wordt.